21 februari : 15.50
En fotbollshistoria XII
En gång för många herrans år sedan när jag fortfarande spelade fotboll - ja, så längesen är det faktiskt - gjorde jag en totalmiss jag sent ska glömma.
Kom fri med målvakten, gjorde en snygg skottfint (var typ den enda fint jag behärskade till något som liknade tillräckligt mycket fulländning för att någon skulle gå på den...) och gled förbi målvakten...
...och med helt öppet mål, i fullständig balans, bara en dryg meter från mållinjen, utan någonting alls som störde rullade jag bollen...
...en halvmeter utanför den högra målstolpen fr!!!

Lyckligtvis vann vi ändå matchen (borta mot Sunne Öst med 5-3) och lyckligtvis är jag i gott sällskap på pinsamhetens altare!!!
24 november : 16.52
En fotbollshistoria XI
Det finns nog inga som är så bra på att ställa hypotetiska frågor eller sätta upp hypotetiska resonemang som just sportjournalister.
Ordet OM tycks vara legio att använda i alla sammanhang!

Nedanstående fanns att läsa lite här och var under hösten och just den här versionen är saxad från SVT:s hemsida:

Om Gais, Öis och Häcken blir FC Gothia kan en annan Göteborgsklubb, Västra Frölunda, avancera i seriesystemet.

Om sammanslagningen genomförs uppstår två vakanser i de två högsta serierna.
Enligt regelverket fyller man då på med två lag till från div 1-serierna.
De två bästa lagen i respektive serie går redan upp, så nu kan även treorna gå upp.
Trea i södergruppen just nu är Frölunda. (Trea i norr är Vasalund.)

Om Häcken går upp i allsvenskan får fyran i superettan spela allsvenskt 2008.
Men fortfarande kommer två extra lag från division 1 upp i superettan.


Det är tre om och allt går ut på att Frölunda (!!!) i slutändan kan få en friplats i SuperEttan 2008 - Vasalund är det tydligen ingen som bryr sig om...

När man så här i efterhand vet hur det gick kan man ju konstatera att:
- Av FC Gothia blev platt intet och knappt ens det...
- BK Häcken slutade efter en rafflade slutstrid på fjärde plats i SuperEttan och gick inte upp i Allsvenskan...
- Västra Frölunda blev faktiskt trea i Division I Södra...

Men att ett av tre om slog in räckte ju liksom inte eftersom det första inte var nära att hända och det andra heller inte gjorde det.

Så den där artikeln - förmodligen författad av en inbiten Frölunda-supporter - kan väl avfärdas med en av statsministerns patenterade favoritrepliker:
Det där är en hypotetisk fråga som inte går att svara på...
21 november : 21.48
Fundering XIV
Så blev då Sverige klara för fotbolls-EM i Schweiz och Österrike tillslut.
Eller tillslut och tillslut, en dryg månad försenade eller hur man nu ska uttrycka sig.
Klara för femte raka mästerskapet - och efter EM 2000, VM 2002, EM 2004 och VM 2006 väntar nu alltså EM 2008 - underbart!! Så då väntar väl ett EM-tips här på hemsidan också, om intresse finnes...

Vilket ändå fick mig att fundera på hur mycket enklare det måste vara att vara 13 år och älska fotboll än vad det var för, låt säga, 18 år sen - när jag själv var i den åldern.
Då - 1989 allstå - lyckades ju Sverige äntligen kvalificera sig till ett mästerskap igen: Fotbolls-VM i Italien 1990.
Fram tills dess hade alltså den fotbollsintresserade 13-åring som var jag fått uppleva ett EM 1980 (ok, jag var inte så medveten om Sveriges frånvaro eftersom jag bara var fyra år, men i gengäld än mindre medveten om det VM 1978 när Sverige verkligen var med), VM 1982, EM 1984, VM 1986 och EM 1988 - helt utan svenskt deltagande.
Då gladde man sig ohemult åt att det i alla fall fanns svenska domare på plats eller att Skottlands backbjässe Richard Gough faktiskt var född i Stockholm.
Eller så fick man hålla på Danmark istället, ibland...

Men om man är 13 år nu, år 2007, och älskar fotboll var man kanske vagt medveten om att Sverige missade VM i Frankrike 1998 - men i övrigt har man liksom vant sig vid och blivit bortskämd av det faktum att Sverige ALLTID är med i de stora fotbollsfesterna varannan sommar.

Så allt var inte bättre förr - allra minst när Sverige väl kvalade in 1990 och taktfast marscherade ut:
1-2, 1-2, 1-2...

EM-slutspelet lottas för övrigt den 2 december...
...och kvalspelet till VM i Sydafrika 2010 lottas den 25 november
17 november : 23.23
Fundering XIII
Här skulle funnits en betraktelse kring det faktum att Sverige just kvalat in till fotbolls-EM - jag hoppas jag får använda den på onsdag istället…
17 november : 21.14
Fundering XII
Det brukade alltid vara Lucky Sven i engelsk press när det gick bra för landslaget…
…borde väl vara Lucky Steve idag då. Nu har han ju jobbet kvar tills på onsdag i alla fall!
14 november : 21.05
En fotbollshistoria X
Och det här är ärligt talat det mest fantastiska jag läst på länge - alla managerspel man spelat på datorn genom åren, men på riktigt!!
Man kanske borde köpa sig en andel…
…även om risken väl är rätt stor att det slutar som Erik Niva förutspår!
11 augusti : 20.45
ÖDIK XX
Derbymatch uppe på Älvkroksvallen i Deje för ÖDIK i eftermiddags. Och precis som i den där allra sista pojklagsmatchen jag spelade där för snart 16 år sedan så slutade det oavgjort.
Den gången, med mig på planen, blev det 1-1 medan det i kväll, med mig sedvanligt långt ifrån planen, slutade 2-2.
Och eftersom det här är en säsong när vi ÖDIK-supportrar tvingats till att nöja oss med det lilla är ytterligare en poäng alltid trevligt!

Nästa match vankas på tisdag hemma på TallmovallenFagerås BK kommer på besök!
2 augusti : 21.12 GMT
ÖDIK XIX
Årets trettonde match gav årets tolfte förlust för ÖDIK.
Så istället för att vara fem ganska intagliga poäng bakom kvällens motståndare Årjängs IF inför fortsättningen är det nu elva poäng upp.
Fast förankrade på sistaplatsen ser det således allt mörkare ut för de grönvita: Nio poäng upp till tiondeplatsen där Mangskogs SK för tillfället huserar, ett Mangskog som ikväll spelar hemmamatch mot det IF Örnen som ligger på elfte plats i serien - och oavsett hur den matchen slutar är det minst tio poäng upp för ÖDIK för att undvika nedflyttning, med blott nio matcher kvar!

Nästa match för ÖDIK blir derbyt mot Deje IK på Älvkroksvallen (där jag för övrigt spelade min sista pojklagsmatch för snart 16 år sen) nästa lördag!
28 juli : 11.38
ÖDIK XVIII
Så har då höstsäsongen dragit igång för ÖDIK.
Svårast möjliga motstånd för bottenlaget eftersom höstpremiären skedde mot serieledande Ekshärads BK - och det blev föga överraskande förlust med 4-0 på bortaplan.
På torsdag - 2 augusti - väntar dock ett på pappret enklare motstånd i form av Årjängs IF.
Årjäng ligger för tillfället på tionde plats i serien, precis ovanför det förhatliga nedflyttningsstrecket och åtta poäng före ÖDIK - en grönvit seger vore med andra ord minst sagt välkommen!!
Vårens möte med Årjäng i Årjäng slutade 1-3 - läge för revansch nu?!?
30 juni : 08.14
ÖDIK XVII
Efter nio raka förluster kom så den tionde igår.
ÖDIK föll med hela 0-9 borta mot Älgå SK och nu återstår blott en enda match denna svarta vårsäsong - IF Örnen borta på måndag den 2 juli.
23 juni : 20.24
ÖDIK XVI
Det blev tyvärr ytterligare en förlust för ÖDIK häromdagen - den nionde raka denna säsong!
1-3 på hemmaplan mot Edsvalla IF och differensen upp till den tiondeplats som innebär division V-spel också nästa år är nu uppe i elva poäng - låt vara att ÖDIK spelat en match mindre än topp-tio.
Härnäst väntar nu Älgå SK på bortaplan den 29 juni och därefter hängmatchen borta mot IF Örnen den 2 juli innan sommaruppehållet.
Älgå SK ligger i skrivande stund på fjärde plats efter att Rottneros IK i senaste omgången avslutat en tre matcher lång segersvit.
IF Örnen ligger på platsen närmast före ÖDIK med sex poäng i ladorna och med andra ord väntar ett riktigt bottenmöte i vårens sista match!
16 juni : 14.53
ÖDIK XV
Vissa förluster svider ju mer än andra.
Som fotbollsspelare hatade jag att förlora mot Forshaga IF och en story om det finns här och ungefär samma historia finns en bit ner på den här sidan.

Som höjdhoppare har jag delvis andra preferenser och efter vad som hände på Sannerudsvallen i Kil igår kväll är väl risken för en del tråkningar överhängande:
Kils AIK - ÖDIK 7-0
Åttonde raka förlusten, den största hittills i år dessutom och med noll poäng och en målskillnad som vrålar -25 ser det allt annat än bra ut!
Visst återstår ännu fjorton matcher och hoppet är det sista som överger och så vidare - men den avgrund som stavas sexan kryper allt närmare.
Nästa match och förhoppningsvis årets första poäng:
Hemma mot Edsvalla IF den 21 juni!
13 juni : 16.38
ÖDIK XIV
Ingen ny förlust för ÖDIK igår!
Å andra sidan varken vinst eller oavgjort heller!
Av för mig okänd orsak ställdes gårdagens match mot IF Örnen in och flyttades till 2 juli!
Nästa match blir nu istället Holm-derbyt mot Kils AIK på Sannerudsvallen (förhoppningsvis på B-planen eftersom det pågår en del arbete på löparbanorna runt A-planen) nu på fredag den 15 juni!
Vilka jag håller på i detta möte mellan den enda fotbollsklubb jag representerat och den enda friidrottsförening jag tävlat för?!?
Fotbollslaget, alltid fotbollslaget!
9 juni : 19.22
ÖDIK XIII
Blev sjunde raka förlusten för ÖDIK i och med 1-5 hemma mot Rottneros IK idag.
Nu är det hastigt och mindre lustigt 8 poäng upp till den tiondeplats som innebär nytt kontrakt i division V nästa år. En knapp tredjedel av serien är nu spelad och det vore ju synd att säga att det ser bra ut just för tillfället!
Nästa match spelas redan på tisdag: IF Örnen på bortaplan - och Örnen är det lag som för tillfället ligger på platsen närmast före ÖDIK i tabellen.

Fjolårets båda möten med Örnen gav seger med 1-0 borta och oavgjort 2-2 hemma.
2005 blev det seger 3-2 hemma och förlust 0-1 borta.
2004 gav dubbla segrar: 2-0 borta och 3-0 hemma.
7 juni : 10.25
En fotbollshistoria IX
Vi har ju redan vevat det här ett par gånger och efter gårdagen är det på sin plats att ta upp ämnet igen.
Regerande inofficiella och för all del också officiella världsmästarna Italien lyckades med konststycket (nåja) att på bortaplan besegra både Färöarna med 2-1 i lördags och Litauen med 2-0 igår.
Så om det nu inte ramlar in några så kallade väskapslandskamper på vägen väntar en titelfight modell tuffare den 8 september: Italien vs Frankrike!
5 juni : 20.00
ÖDIK XII
Medan herrarna ju går svår kräftgång efter sex raka förluster och 14 minusmål har de grönvita damerna inlett något bättre. Efter den totala utklassningen i premiären följde ju två segrar som sedan dessvärre följts av två förluster:
0-2 hemma mot Deje IK och 2-6 borta mot Råda/Viking.
Närmast står en bortamatch mot ett ännu obesegrat Skattkärrs IF 2 på programmet lördagen den 16 juni.
2 juni : 21.58 GMT
ÖDIK XI
Gjorde en lång, lång resa, det var en märklig färd.
Men efter att ha lämnat Formia 06.43 i morse klev jag in på mitt hotellrum i Glasgow klockan 21.21.
Och trots att jag rest till en stad vars bästa lag spelar i grönt och vitt lyckades inte mina likfärgade favoriter heller idag spräcka poängnollan i Norra Värmlandsfemman.
2-4 borta mot Västanvik innebär att det nu är sex långa poäng upp till näst sista lag.
Nästa match är om precis en vecka - hemma mot Rottneros IK och en seger vore mer än väkommen där!
26 maj : 10.32
ÖDIK X
Det blev tyvärr förlust nummer fem för ÖDIK igår och nu börjar läget så att säga se prekärt ut.
Fast förankrade i bottenträsket med noll poäng och de två lagen närmast ovanför i tabellen har en match mindre spelad! Något som kan innebära att det redan ikväll är fem poäng upp till näst sista lag i tabellen!
Nästa uppgift på programmet heter Västanviks AIF och spelas om precis en vecka - lördagen den 2 juni. Och en seger där ter sig alltmer nödvändig trots att det ännu återstår sjutton matcher att spela!

Redan om en och en halv timme spelar däremot det grönvita damlaget derby mot Deje IK hemma på Tallmovallen!
24 maj : 10.17
Eftersnack III
Enligt all logik - och jag älskar ju den typen av samband - borde Liverpool FC ha vunnit finalen i UEFA Champions League igår.
Tydligen brydde sig inte Pippo Inzaghi - född i offsideposition om man ska tro somliga bedömare - och hans kamrater i AC Milan om det igår och vann matchen med 2-1.

Eftersom jag befinner mig i Italien, om än inte i de norra delarna där fotbollen väl är som störst och viktigast i detta land, blev det en del snack om fotboll igår. Så det slutade med att jag, pappa och träningspolare Andreas Aune Viken, Lubos Benko hamnade i till stora delar italienskt höjdhoppssällskap (Giulio Ciotti, Nicola Ciotti, Filippo Campioli och Alessandro Talotti) för att se matchen.
Och eftersom jag dessutom håller på Liverpool var det inte alltid njutbart att se matchen i det sällskapet!
24 maj : 07.52
ÖDIK IX
Fjärde raka förlusten för ÖDIK i och med 1-3 i baken borta mot Fagerås BK i förrgår!
Fast förankrade sist i tabellen utan poäng och med hemska 2-13 i målskillnad.
Ny match imorgon hemma på Tallmovallen då Mangskogs SK kommer på besök och eftersom det är ett lag med fyra poäng på sitt samvete känns en grönvit seger som en nödvändighet för att inte halka för långt efter redan nu.
Så kan jag få önska mig tre ÖDIK-poäng i födelsedagspresent imorgon, eller är det att hoppas på för mycket?!?
21 maj : 10.23
ÖDIK VIII
Medan herrarna ju har startat serien sämre än på många, många år kan vi grönvita glädjas åt att damerna tog sin andra raka seger via 3-2 mot IF Kil 2 i lördags.
Nästa utmaning stavas Deje IK och en chans till revansch för herrarnas nederlag i torsdags!
18 maj : 13.42
ÖDIK VII
Det blev förlust nummer 3 för ÖDIK i gårdagens hemmaderby mot Deje IK. Efter 0-1 i halvtid skrev slutresultatet till tragiska 0-6 och de grönvita är fast förankrade sist i tabellen och är enda lag som ännu är poänglöst.
15 maj : 20.01
En fotbollshistoria VIII
Diskussionen kom upp i en TV-soffa under Champions League-semifinalen Liverpool-Chelsea här om veckan när Thomas Nordahl gång på gång på gång påpekade att också bortamål i förlängningen räknas dubbelt.
Skulle någon verkligen ha missat det?!?
Ja, tydligen eftersom jag hade ett vagt minne av att jag läste en historia på det temat ifjol.
Igår orkade jag rota fram den aktuella boken och får väl återberätta storyn här!

I Cupvinnarcupen 1971-72 möttes Glasgow Rangers och Sporting Lissabon i andra omgången. Rangers vann hemma i Glasgow med 3-2 och Sporting vann hemma i Lissabon med samma siffror. Alltså tillgreps förlängning där båda lagen gjorde varsitt mål - varvid domaren gjorde klart för att avgöra den ännu oavgjorda matchen på straffar!
Här går historierna dock lite isär eftersom bokens författare menar att Glasgow Rangers missade samtliga sina straffar - varav en dessutom fick slås om, så de missade i så fall sex stycken - medan Sporting Lissabon satte tre. Tycks orimligt med tanke på att matchen måste varit avgjord redan när Sporting gjort två mål. Enligt en annan källa satte Rangers en straff - men i vilket fall som helst vann Sporting Lissabon straffsparksavgörandet och således också matchen.
Sportings målvakt hyllades som en hjälte och förmodligen hans medspelare likaså - men naturligtvis skakades det på skotska huvuden och frågan om vad som hänt kom upp. UEFA-delegaten på plats insåg att ett misstag begåtts och Rangers tilldömdes mycket riktigt segern.

Vilka som vann Cupvinnarcupen säsongen 1971-72?!?
Glasgow Rangers, såklart!
12 maj : 22.37
ÖDIK VI
På det aldrig sinande grön-vita-temat finns det en positiv och en negativ nyhet denna kväll som går i Eurovisionens tecken:
Det trista är att herrarna nu är det enda laget som ännu inte tagit poäng och följaktligen ligger de sist i serien - men det återstår ännu 20 matcher!
Det glada budskapet är att damerna följde upp den katastrofala premiären med en historisk första seger via seger med 4-2 mot Västanvik nu i eftermiddag!
Damlagets nästa match går av stapeln på Sannerudsvallen i Kil om en vecka och IF Kil 2 står för motståndet.
11 maj : 08.27
ÖDIK V
Match nummer 2 och förlust nummer lika många för ÖDIK igår.
Två snabba mål - 2-0 redan efter en kvarts spel - för Årjäng förstörde dagen för de grönvita i en match som tillslut slutade 3-1 till hemmalaget.
Förlusten innebar också att ÖDIK föll ner på nedflyttningsplats - på bokstavsordning i jämförelse med Älgå SK som har samma målskillnad och lika få poäng.
Nästa utmaning för ÖDIK går av stapeln i torsdagens prestigederby mot lokalkonkurrenten Deje IK!
7 maj : 14.12
ÖDIK IV
Det blev en tung seriepremiär för damlaget igår. Förlust med hisnande 0-9 mot Råtorp.
Nästa match går av stapeln på lördag (12 maj), hemma mot Västanviks AIF som inledde serien med en 2-4-förlust.

Herrlaget spelar redan på torsdag (10 maj) borta mot Årjängs IF som precis som ÖDIK inledde med uddamålsförlust. I Årjängs fall 1-2 mot Rottneros IK.
Fjolårets båda möten med Årjäng resulterade i två segrar: 4-2 hemma och 3-2 borta medan det 2004 blev oavgjort både hemma (4-4) och borta (0-0) och 2003 slutade det 2-3 i båda matcherna lagen emellan.
5 maj : 08.54
ÖDIK III
Seriepremiär igår och tyvärr en uddamålsförlust (0-1) mot Ekshärad.
Tredje året i rad som ÖDIK inleder serien med förlust:
2006: 1-4 borta mot Ämtervik
2005: 1-2 borta mot Ämtervik
Fjolårets båda möten med Ekshärad slutade med seger (2-1) hemma och oavgjort (0-0) borta och 2005 med oavgjort (1-1) hemma och förlust (2-5) borta.
För sakens skulle måste också nämnas att damlaget imorgon begår sin historiska seriepremiär på bortaplan mot Råtorps IK!
3 maj : 12.40
ÖDIK II
Det är kanske tur att de stora internationella fotbollsligorna börjar lida mot sitt slut eftersom det drar ihop sig till start i den enda serie som egentligen är av intresse:
Division V Norra Värmland
Imorgon kväll sparkar allas vårt ÖDIK igång seriespelet i och med premiären mot Ekshärads BK hemma på Tallmovallen.
Rapporterna från högre ort är dock inte odelat positiva inför säsongen på grund av både spelar- och ledarbrist!!
Men imorgon drar det i alla fall obönhörligen igång igen!
2 maj : 08.59
Eftersnack II
Underbar match igår kväll - inte minst tack vare utgången med seger för Liverpool.
Enligt logiken i statistiken innebar ju också gårdagens röda hemmaseger att cuptiteln redan är säkrad - trots att matchen spelas först om tre veckor.
Vore stort med repris på 2005-års otroliga final mot AC Milan
…men det vore också stort med en helengelsk final mot Manchester United.
Stort oavsett, frågan är vad som är störst?!?
1 maj : 19.35
Försnack IV
Det är första maj.
Det är årets rödaste dag.
Det om något borde väl tala för Liverpool i kvällens drabbning mot Chelski i Champions League-semifinalen.
26 april : 11.31
Fundering V
Cristiano Ronaldo?
Ja, jag brukar ställa upp på att han är Europas bäste fotbollsspelare.
Eller Kaká.
Men just nu, just precis efter uppvisningen mot Liverpool, måste jag nämna en till:
Didier Drogba.

Just precis så skriver Mats Olsson i Expressen idag och jag undrar:
Har jag missat nåt?!?
När började Brasilien och Elfenbenskusten tillhöra Europa?!?
18 april : 13.43
En fotbollshistoria VII
Eftersom vi ältat det här i ett par omgångar förut kan nu konstateras att Italien inte bara är regerande världsmästare och regerande inofficiella världsmästare i fotboll. Nu har de dessutom tagit över förstaplatsen på FIFA:s världsranking.
Sverige rasade däremot ner från plats 15 till 24 på den listan. Men om Lars-Åke Lagrell kan deala upp en träningsmatch mot Italien a.s.a.p. kan ju i alla fall en titel plockas hem med lite medflyt.
15 april : 21.06
En fotbollshistoria VI
Efter sedvanligt nykomlingssprattel har ju Brommapojkarna redan kapat åt sig 4 poäng i allsvenskan.
Detta innebär att de redan passerat jumbon Billingsfors IK i allsvenska maratontabellen. Dalslands fotbollsstolthet knep ju bara tre poäng på sina 22 allsvenska matcher en gång för längesen.
Nästa mål för BP får väl bli att jaga ikapp 7-poängarna IK City och Sandvikens AIK. Vill de dessutom spela allsvensk fotboll också nästa år får nog siktet ställas in någonstans kring 40-strecket av de 60 lag som spelat i högsta serien.
Intressant är också kampen om tätpositionen i evighetstabellen eftersom IFK Göteborg bara har 8 poängs försprång på ett guldtippat Malmö FF - fortsättning följer!
13 april : 09.32
En fotbollshistoria V
Tre av fyra kvarvarande lag i Champions League är från England och följden blir att två av dem måste mötas i semifinal. Och eftersom jag är svårt insnöad på märkliga statistiska samband fascineras jag av följande: Vinnaren i semifinalmötet Liverpool-Chelsea kommer statistiskt sett också vinna finalen.
Historiskt har det tydligen hänt fyra gånger att två lag från samma liga mötts i semifinal i Europacupen/Champions League:
1959: Real Madrid-Atletico Madrid
1960: Real Madrid-Barcelona
2002: Real Madrid-Barcelona
2005: Liverpool-Chelsea

Och varje gång har vinnaren i dessa semifinaler fått lyfta pokalen efter finalen.
Semifinalerna spelas 24/25 april och 1/2 maj medan finalen spelas på Atens Olympiastadion den 23 maj.
8 april : 08.36
En fotbollshistoria IV
Vad jag älskar sådana här skumma sammanträffanden:
Igår vann West Ham United med 1-0 mot Arsenal. I och med det blev de det första laget att besegra Arsenal på den nya hemmaarenan Emirates Stadium.
Poängen är naturligtvis inte att West Ham vann igår utan att de förra säsongen blev det sista laget att besegra Arsenal på deras gamla hemmaarena Highbury!
Att jag dessutom hejar på Liverpool gör inte saken sämre.
6 april : 14.35
Försnack III
Mindre än 30 minuter kvar till avspark och två experttips till:
Anja Gatu (Sydsvenskan): AIK
Olof Lundh (Fotbollskanalen): IF Elfsborg
6 april : 14.13
Fundering II
Det är liksom alltid journalister som gapar om andra journalisters trovärdighet, jag har alltid tyckt att tittare/läsare/lyssnare ska få avgöra det.
Det skrev TV4:s/Fotbollskanalens Patrick Ekwall på sin blogg igår och det får mig att fundera.
Det kanske är så enkelt att blott journalister tror att journalister trovärdighet har.
Alltså, som utomstående tittare/läsare/lyssnare är jag ju rätt trött på alla de lögner, halvsanningar, överdrifter och konstlade vinklingar som ligger till grund för reportage och artiklar och det har sedan länge tagit död på den journalistiska trovärdigheten i mina ögon.
Så dansa på bara Patrick, låt dina kollegor sitta i morgonsoffor, skriva böcker om allt och alla eller sponsras av allehanda företag - men håll er till sanningen och skriv om sådant som ni kan något om.
Och kom ihåg: Det ni rapporterar om är viktigare än den som rapporterar om det!
Då, men bara då, börjar det finnas en trovärdighet värd att prata om!
5 april : 16.55
Försnack II
Imorgon rullar den så igång igen: Allsvenskan i fotboll!
Och eftersom ishockeyintresset tvärdog med Färjestads fall är det bara att se fotbollssäsongen an med tillförsikt.
Så här dagen innan kan det också vara intressant att se vad delar av expertisen tror (för att sen plocka fram tipsen igen den 28 oktober när vi vet hur det gick!)
Lasse Anrell (Aftonbladet): IF Elfsborg
Simon Bank (Aftonbladet): Malmö FF
Ralf Edström (Radiosporten): IF Elfsborg
Patrick Ekwall (TV4): AIK
Johan Esk (Dagens Nyheter): Helsingborgs IF
Mats Härd (Göteborgs Posten): Malmö FF
Robert Laul (Aftonbladet): AIK
Jan Majlard (Svenska Dagbladet): AIK
Erik Niva (Aftonbladet): AIK
Stefan Thylin: IF Elfsborg
Thomas Wernersson (SVT): Malmö FF
Fotbollsfolket (Ledare och journalister på allsvenska upptaktsträffen): Malmö FF

Personligen tippar jag IFK Göteborg, möjligen mer med hjärtat än hjärnan, och chockeras samtidigt över att mitt favoritlag inte blivit svenska mästare sedan 1996!
29 mars : 15.45
En fotbollshistoria III
2-0 och seger i titelmatchen mot Skottland igår innebär att Italien hastigt och lustigt är både officiella och inofficiella världsmästare i fotboll. Senaste gången det hände var i mars 2001 när Frankrike innehade båda dessa titlar - och dessutom var regerande europamästare i fotboll.
Nästa titelmatch - och på pappret en vansinnigt enkel sådan även om fotboll sällan spelas på papper och bollen är rund och stafett är stafett - blir på bortaplan mot Färöarna den 2 juni.
28 mars : 13.30
En fotbollshistoria II
Häromdagen lärde vi oss att Skottland är inofficiella världsmästare i fotboll och att de sätter denna sin titel på spel mot Italien i Bari ikväll.
Men faktum är att det tydligen finns ytterligare två olika sätt att räkna fram inofficiella världsmästare i fotboll. Det blir således mer och mer likt boxning, med den väsentliga skillnaden att deras världsmästare alla är officiella.
Dels finns Nasazzi's Baton där Skottland också regerar och dels har vi Virtual World Championship där Argentina - som ju dessutom toppar världsrankingen - anses vara mästare.
I det första fallet räknar man - till skillnad mot UFWC - bara slutresultatet efter 90 minuter, inga förlängningar eller straffavgöranden. Oavgjort och regerande mästarna behåller titeln.
I det andra fallet räknas bara matcher i FIFA:s mästerskap och kval och där går nästa titelmatch den 28 juni då Argentina möter USA i Copa América.
Visst är det en underbart förvirrande värld vi lever i där människor har tid med att räkna ut sånt här - och dessutom kommentera det.
24 mars : 18.13
En fotbollshistoria I
Enligt FIFA:s senaste världsranking är Argentina världens bästa fotbollslag just nu - detta trots att de inte vunnit VM sedan 1986.
Att Italien vann VM i somras spelar mindre roll - och ingen roll alls om man ska tro Unofficial Fotboll World Championships. Där har nämligen Georgien precis förlorat sin position som världsbäst genom 1-2 mot Skottland på Hampden Park. Alltså är Skottland världsmästare i fotboll just nu - i alla fall om man tillämpat samma system i fotboll som i boxning när man korat världsmästare.
Senast Sverige innehade titeln var 1989 då man tog den från Polen (2-1), försvarade den mot Algeriet (2-0) och förlorade den mot Danmark (0-6).
Nästa titelmatch: Italien-Skottland i Bari på onsdag den 28 mars.
20 mars : 14.27
Länktips II
Stekhet under ett par veckor i somras.
Men förmodligen i det närmaste bortglömd nu.
Eftersom Brasilien snart kommer till Göteborg kan det vara värt att återigen kolla upp ditt Brasilianska fotbollsnamn.
Själv blev jag Stefildo men hade nog föredragit Holminho istället
19 mars : 12.30
ÖDIK I
Har uppdaterat spelprogrammet för division V norra Värmland och ÖDIK spelar seriepremiär mot Ekshärads BK hemma på Tallmovallen den 4 maj.
Tuffa derbyn mot Deje IK den 17 maj (hemma) och 11 augusti (borta).
Matcherna mot Kils AIK spelas 15 juni (borta) och 14 september (hemma).
Tilläggas kan också att ÖDIK för första gången i historien ståtar med ett damlag i seriespel - division V central.
Besök också ÖDIKs hemsida

Fotboll 
En fotbollshistoria XII  
En fotbollshistoria XI  
Fundering XIV  
Fundering XIII  
Fundering XII  
En fotbollshistoria X  
ÖDIK XX  
ÖDIK XIX  
ÖDIK XVIII  
ÖDIK XVII  
ÖDIK XVI  
ÖDIK XV  
ÖDIK XIV  
ÖDIK XIII  
En fotbollshistoria IX  
ÖDIK XII  
ÖDIK XI  
ÖDIK X  
Eftersnack III  
ÖDIK IX  
ÖDIK VIII  
ÖDIK VII  
En fotbollshistoria VIII  
ÖDIK VI  
ÖDIK V  
ÖDIK IV  
ÖDIK III  
ÖDIK II  
Eftersnack II  
Försnack IV  
Fundering V  
En fotbollshistoria VII  
En fotbollshistoria VI  
En fotbollshistoria V  
En fotbollshistoria IV  
Försnack III  
Fundering II  
Försnack II  
En fotbollshistoria III  
En fotbollshistoria II  
En fotbollshistoria I  
Länktips II  
ÖDIK I  
15 senaste : Samtliga 

Alla 
Höjdhopp 
Friidrott 
Musik 
Böcker 
Film 
Fotboll 
Ishockey 
Annan sport 
Allmänt & osorterat 


Samtliga inlägg 
           

© Copyright 
Stefan Holm 
scholm AB 
1999-2008