28 mars : 13.30
En fotbollshistoria II
Häromdagen lärde vi oss att Skottland är inofficiella världsmästare i fotboll och att de sätter denna sin titel på spel mot Italien i Bari ikväll.
Men faktum är att det tydligen finns ytterligare två olika sätt att räkna fram inofficiella världsmästare i fotboll. Det blir således mer och mer likt boxning, med den väsentliga skillnaden att deras världsmästare alla är officiella.
Dels finns Nasazzi's Baton där Skottland också regerar och dels har vi Virtual World Championship där Argentina - som ju dessutom toppar världsrankingen - anses vara mästare.
I det första fallet räknar man - till skillnad mot UFWC - bara slutresultatet efter 90 minuter, inga förlängningar eller straffavgöranden. Oavgjort och regerande mästarna behåller titeln.
I det andra fallet räknas bara matcher i FIFA:s mästerskap och kval och där går nästa titelmatch den 28 juni då Argentina möter USA i Copa América.
Visst är det en underbart förvirrande värld vi lever i där människor har tid med att räkna ut sånt här - och dessutom kommentera det.

Alla 
En höjdhoppshistoria XXIII  
En höjdhoppshistoria XXII  
Höjdhoppsstatistik XXVI  
För 11 år sen IV  
Fundering XIX  
En fotbollshistoria XII  
För 20 år sen III  
Fundering XVIII  
Höjdhoppsstatistik XXV  
Fundering XVII  
För 11 år sen II  
Läser just nu V  
En höjdhoppshistoria XXI  
Höjdhoppsstatistik XXIV  
En höjdhoppshistoria XX  
15 senaste : Samtliga 

Alla 
Höjdhopp 
Friidrott 
Musik 
Böcker 
Film 
Fotboll 
Ishockey 
Annan sport 
Allmänt & osorterat 


Samtliga inlägg 
           

© Copyright 
Stefan Holm 
scholm AB 
1999-2008