24 juni : 08.42
Försnack XI
Vi står inför Europacupens andra dag här i Vasa.
Och som säkert redan framkommit både här och var är detta mitt elfte uppdrag i denna landskamp och de tio tidigare har i 80% av fallen rent lagmässigt slutat rätt trist.

Tävlingen här i Vasa är ju i andradivisionen - det som helt logiskt kallas för First League - medan högsta ligan - Super League - denna helg avgörs i München.
Målsättningen varje gång man är i First League är självklart att vinna och ta steget upp.
Målsättningen varje gång man är i Super League är lika självklart att vara bland de sex bästa och hänga kvar.
Åtta av de tio gånger jag har hoppat för Sverige har vi som lag misslyckats med det ena eller det andra.
De två stora glädjeämnena har inträffat i Lahtis 1999 och Lappeenranta fyra år senare - vilket kan tala för ett lyckligt ärevarv i eftermiddag och Super League nästa år!
Vid tre tillfällen har jag varit med om att rasa ur Superligan - en dyster merit som jag delar med min forne rumskamrat Jimisola Laursen: 1996 i Madrid, 2000 i Gateshead och 2004 i Bydgoszcz. Med andra ord de tre senaste OS-åren - vilket rent statistiskt talar för att vi borde vara med där uppe nästa år!
Slutligen har jag vid fem tillfällen hjälpt det svenska laget till andraplats i First League och tre av dem har varit mer smärtsamma än de andra.
1997 i Dublin var vi två poäng bakom Finland och Oskari Frösen vann höjdhoppet medan jag slutade på fjärdeplats med en OND fot.
Senast det begav sig här i Vasa, alltså 2001, var vi fyra poäng bakom det segrande finska laget och att jag vann höjden (med Frösen som tvåa) då precis som nu var en klen tröst.
Och för två år sedan i Gävle var vi återigen två poäng efter Finland och återigen var jag etta och Frösen tvåa i höjdhoppet.
I Malmö 1998 och Sevilla 2002 var mariginalen uppåt betydligt större (19 respektive 10 poäng) så det var jämförelsevis långt efter.

Så nu sitter jag alltså här inför ytterligare en andradag i en Europacup med en from förhoppning om att vi ska vara med och slåss om slutsegern. Kalkylen säger att vi har chansen att göra det, vi hade en förstadag som skvallrar om att vi är där vi bör vara poängmässigt (både för egen del och vad gäller avståndet uppåt) och vi har alltid varit bättre andra- än förstadagare i de här sammanhangen.
Så även om jag inte kommer ta en enda poäng i dagens tävlingar (det är nog säkrast för både mig och laget att jag håller mig borta från banan idag) så ska jag vara där och försöka skrika fram laget till segern. Jag vill tillbaka till Super League och jag vill det nu!!

Alla 
En höjdhoppshistoria XXIII  
En höjdhoppshistoria XXII  
Höjdhoppsstatistik XXVI  
För 11 år sen IV  
Fundering XIX  
En fotbollshistoria XII  
För 20 år sen III  
Fundering XVIII  
Höjdhoppsstatistik XXV  
Fundering XVII  
För 11 år sen II  
Läser just nu V  
En höjdhoppshistoria XXI  
Höjdhoppsstatistik XXIV  
En höjdhoppshistoria XX  
15 senaste : Samtliga 

Alla 
Höjdhopp 
Friidrott 
Musik 
Böcker 
Film 
Fotboll 
Ishockey 
Annan sport 
Allmänt & osorterat 


Samtliga inlägg 
           

© Copyright 
Stefan Holm 
scholm AB 
1999-2008