11 augusti : 20.45
ÖDIK XX
Derbymatch uppe på Älvkroksvallen i Deje för ÖDIK i eftermiddags. Och precis som i den där allra sista pojklagsmatchen jag spelade där för snart 16 år sedan så slutade det oavgjort.
Den gången, med mig på planen, blev det 1-1 medan det i kväll, med mig sedvanligt långt ifrån planen, slutade 2-2.
Och eftersom det här är en säsong när vi ÖDIK-supportrar tvingats till att nöja oss med det lilla är ytterligare en poäng alltid trevligt!

Nästa match vankas på tisdag hemma på TallmovallenFagerås BK kommer på besök!
2 augusti : 21.12 GMT
ÖDIK XIX
Årets trettonde match gav årets tolfte förlust för ÖDIK.
Så istället för att vara fem ganska intagliga poäng bakom kvällens motståndare Årjängs IF inför fortsättningen är det nu elva poäng upp.
Fast förankrade på sistaplatsen ser det således allt mörkare ut för de grönvita: Nio poäng upp till tiondeplatsen där Mangskogs SK för tillfället huserar, ett Mangskog som ikväll spelar hemmamatch mot det IF Örnen som ligger på elfte plats i serien - och oavsett hur den matchen slutar är det minst tio poäng upp för ÖDIK för att undvika nedflyttning, med blott nio matcher kvar!

Nästa match för ÖDIK blir derbyt mot Deje IK på Älvkroksvallen (där jag för övrigt spelade min sista pojklagsmatch för snart 16 år sen) nästa lördag!
28 juli : 11.38
ÖDIK XVIII
Så har då höstsäsongen dragit igång för ÖDIK.
Svårast möjliga motstånd för bottenlaget eftersom höstpremiären skedde mot serieledande Ekshärads BK - och det blev föga överraskande förlust med 4-0 på bortaplan.
På torsdag - 2 augusti - väntar dock ett på pappret enklare motstånd i form av Årjängs IF.
Årjäng ligger för tillfället på tionde plats i serien, precis ovanför det förhatliga nedflyttningsstrecket och åtta poäng före ÖDIK - en grönvit seger vore med andra ord minst sagt välkommen!!
Vårens möte med Årjäng i Årjäng slutade 1-3 - läge för revansch nu?!?
30 juni : 08.14
ÖDIK XVII
Efter nio raka förluster kom så den tionde igår.
ÖDIK föll med hela 0-9 borta mot Älgå SK och nu återstår blott en enda match denna svarta vårsäsong - IF Örnen borta på måndag den 2 juli.
23 juni : 20.24
ÖDIK XVI
Det blev tyvärr ytterligare en förlust för ÖDIK häromdagen - den nionde raka denna säsong!
1-3 på hemmaplan mot Edsvalla IF och differensen upp till den tiondeplats som innebär division V-spel också nästa år är nu uppe i elva poäng - låt vara att ÖDIK spelat en match mindre än topp-tio.
Härnäst väntar nu Älgå SK på bortaplan den 29 juni och därefter hängmatchen borta mot IF Örnen den 2 juli innan sommaruppehållet.
Älgå SK ligger i skrivande stund på fjärde plats efter att Rottneros IK i senaste omgången avslutat en tre matcher lång segersvit.
IF Örnen ligger på platsen närmast före ÖDIK med sex poäng i ladorna och med andra ord väntar ett riktigt bottenmöte i vårens sista match!
16 juni : 14.53
ÖDIK XV
Vissa förluster svider ju mer än andra.
Som fotbollsspelare hatade jag att förlora mot Forshaga IF och en story om det finns här och ungefär samma historia finns en bit ner på den här sidan.

Som höjdhoppare har jag delvis andra preferenser och efter vad som hände på Sannerudsvallen i Kil igår kväll är väl risken för en del tråkningar överhängande:
Kils AIK - ÖDIK 7-0
Åttonde raka förlusten, den största hittills i år dessutom och med noll poäng och en målskillnad som vrålar -25 ser det allt annat än bra ut!
Visst återstår ännu fjorton matcher och hoppet är det sista som överger och så vidare - men den avgrund som stavas sexan kryper allt närmare.
Nästa match och förhoppningsvis årets första poäng:
Hemma mot Edsvalla IF den 21 juni!
13 juni : 16.38
ÖDIK XIV
Ingen ny förlust för ÖDIK igår!
Å andra sidan varken vinst eller oavgjort heller!
Av för mig okänd orsak ställdes gårdagens match mot IF Örnen in och flyttades till 2 juli!
Nästa match blir nu istället Holm-derbyt mot Kils AIK på Sannerudsvallen (förhoppningsvis på B-planen eftersom det pågår en del arbete på löparbanorna runt A-planen) nu på fredag den 15 juni!
Vilka jag håller på i detta möte mellan den enda fotbollsklubb jag representerat och den enda friidrottsförening jag tävlat för?!?
Fotbollslaget, alltid fotbollslaget!
9 juni : 19.22
ÖDIK XIII
Blev sjunde raka förlusten för ÖDIK i och med 1-5 hemma mot Rottneros IK idag.
Nu är det hastigt och mindre lustigt 8 poäng upp till den tiondeplats som innebär nytt kontrakt i division V nästa år. En knapp tredjedel av serien är nu spelad och det vore ju synd att säga att det ser bra ut just för tillfället!
Nästa match spelas redan på tisdag: IF Örnen på bortaplan - och Örnen är det lag som för tillfället ligger på platsen närmast före ÖDIK i tabellen.

Fjolårets båda möten med Örnen gav seger med 1-0 borta och oavgjort 2-2 hemma.
2005 blev det seger 3-2 hemma och förlust 0-1 borta.
2004 gav dubbla segrar: 2-0 borta och 3-0 hemma.
5 juni : 20.00
ÖDIK XII
Medan herrarna ju går svår kräftgång efter sex raka förluster och 14 minusmål har de grönvita damerna inlett något bättre. Efter den totala utklassningen i premiären följde ju två segrar som sedan dessvärre följts av två förluster:
0-2 hemma mot Deje IK och 2-6 borta mot Råda/Viking.
Närmast står en bortamatch mot ett ännu obesegrat Skattkärrs IF 2 på programmet lördagen den 16 juni.
2 juni : 21.58 GMT
ÖDIK XI
Gjorde en lång, lång resa, det var en märklig färd.
Men efter att ha lämnat Formia 06.43 i morse klev jag in på mitt hotellrum i Glasgow klockan 21.21.
Och trots att jag rest till en stad vars bästa lag spelar i grönt och vitt lyckades inte mina likfärgade favoriter heller idag spräcka poängnollan i Norra Värmlandsfemman.
2-4 borta mot Västanvik innebär att det nu är sex långa poäng upp till näst sista lag.
Nästa match är om precis en vecka - hemma mot Rottneros IK och en seger vore mer än väkommen där!
26 maj : 10.32
ÖDIK X
Det blev tyvärr förlust nummer fem för ÖDIK igår och nu börjar läget så att säga se prekärt ut.
Fast förankrade i bottenträsket med noll poäng och de två lagen närmast ovanför i tabellen har en match mindre spelad! Något som kan innebära att det redan ikväll är fem poäng upp till näst sista lag i tabellen!
Nästa uppgift på programmet heter Västanviks AIF och spelas om precis en vecka - lördagen den 2 juni. Och en seger där ter sig alltmer nödvändig trots att det ännu återstår sjutton matcher att spela!

Redan om en och en halv timme spelar däremot det grönvita damlaget derby mot Deje IK hemma på Tallmovallen!
24 maj : 07.52
ÖDIK IX
Fjärde raka förlusten för ÖDIK i och med 1-3 i baken borta mot Fagerås BK i förrgår!
Fast förankrade sist i tabellen utan poäng och med hemska 2-13 i målskillnad.
Ny match imorgon hemma på Tallmovallen då Mangskogs SK kommer på besök och eftersom det är ett lag med fyra poäng på sitt samvete känns en grönvit seger som en nödvändighet för att inte halka för långt efter redan nu.
Så kan jag få önska mig tre ÖDIK-poäng i födelsedagspresent imorgon, eller är det att hoppas på för mycket?!?
21 maj : 10.23
ÖDIK VIII
Medan herrarna ju har startat serien sämre än på många, många år kan vi grönvita glädjas åt att damerna tog sin andra raka seger via 3-2 mot IF Kil 2 i lördags.
Nästa utmaning stavas Deje IK och en chans till revansch för herrarnas nederlag i torsdags!
18 maj : 13.42
ÖDIK VII
Det blev förlust nummer 3 för ÖDIK i gårdagens hemmaderby mot Deje IK. Efter 0-1 i halvtid skrev slutresultatet till tragiska 0-6 och de grönvita är fast förankrade sist i tabellen och är enda lag som ännu är poänglöst.
12 maj : 22.37
ÖDIK VI
På det aldrig sinande grön-vita-temat finns det en positiv och en negativ nyhet denna kväll som går i Eurovisionens tecken:
Det trista är att herrarna nu är det enda laget som ännu inte tagit poäng och följaktligen ligger de sist i serien - men det återstår ännu 20 matcher!
Det glada budskapet är att damerna följde upp den katastrofala premiären med en historisk första seger via seger med 4-2 mot Västanvik nu i eftermiddag!
Damlagets nästa match går av stapeln på Sannerudsvallen i Kil om en vecka och IF Kil 2 står för motståndet.

Alla 
ÖDIK XX  
ÖDIK XIX  
ÖDIK XVIII  
ÖDIK XVII  
ÖDIK XVI  
ÖDIK XV  
ÖDIK XIV  
ÖDIK XIII  
ÖDIK XII  
ÖDIK XI  
ÖDIK X  
ÖDIK IX  
ÖDIK VIII  
ÖDIK VII  
ÖDIK VI  
15 senaste : Samtliga 

Alla 
Höjdhopp 
Friidrott 
Musik 
Böcker 
Film 
Fotboll 
Ishockey 
Annan sport 
Allmänt & osorterat 


Samtliga inlägg 
           

© Copyright 
Stefan Holm 
scholm AB 
1999-2008