Ämnen
  Böcker
  Fotboll
  Friidrott
  Krönikor
  Lego
  Övrigt
 Samtliga inlägg

 Tio senaste rubrikerna
  Årets julklapp
  En bit av tullen
  8 years…
  Northug och tjejerna
  Jag leker med ord
  VaLEGOtines Day
  Dream League Soccer 2.0
  Signalfel
  Man lever på hoppet…
  The rumble in the förortsjungle
 Samtliga rubriker

 Månader
  Mars 2013
  Februari 2013
  Januari 2013
  December 2012
  Juni 2012
  Mars 2012
  Februari 2012
  Januari 2012
  December 2011
  November 2011
  Oktober 2011
  September 2011
  Augusti 2011
 Samtliga inlägg

 Sidor (7 inlägg/sida)
  Sida 21 : Sida 20 : Sida 19
  Sida 18 : Sida 17 : Sida 16
  Sida 15 : Sida 14 : Sida 13
  Sida 12 : Sida 11 : Sida 10
  Sida 9 : Sida 8 : Sida 7
  Sida 6 : Sida 5 : Sida 4
  Sida 3 : Sida 2 : Sida 1
  Samtliga inlägg

 Sorterade osorterade länkar
  Asics
  Bank & Niva
  Byggbiten
  Division VI norra 2011
  Division VII Nordöstra 2012
  Fredrik Backman
  IAAF
  Karlstads universitet
  Kent
  Kils AIK Friidrott
  Lego
  London 2012
  Mauro Scocco
  Moskva 2013
  Patrick Ekwall
  Swebrick
  Svenska friidrottsförbundet
  The Brothers Brick
  ÖDIK


Highway…
1 oktober 2011 : Klockan 09:12

Det blev alldeles för mycket bilåkande igår. Det blir lätt det när dagarna rusar iväg och man inser att den tåg eller flygbiljett man borde ha bokat för längesen inte längre är bokningsbar.

Efter ett par veckor med svårt mycket fullt upp så börjar det nu lugna ner sig lite. Gårdagen var dock något i hästväg när det kommer till att köra bil.
Klev upp vid halv sex, snabb frukost, in i bilen vid kvart i sex och sen rullade jag norröver. Sundsvall var målet. En stad jag aldrig tidigare besökt, mycket beroende på att jag missade det SM som arrangerades där 1997 på grund av skada. Det enda SM utomhus jag missade under mina aktiva år.
Vägen dit hade sina valmöjligheter. Jag valde att köra via Falun och Gävle och fick mig en tripp down memory lane.

Kör man mot Falun passerar man platser som Filipstad (där jag spelat en fotbollsmatch intill 63:an i min ungdom), Sörälgen och Sirsjöberg (som trots allt resande fortfarande platsar högt upp på listan över konstiga namn på vägskyltar), Kopparberg (där faderskapet en halkig kväll glidit in i det vägräcke som går längs den långa svängen in mot samhället) Ludvika (231 cm som högst), Borlänge (216 cm inne i Kupolen på ISM 1996), Falun (obesegrad i totalt tolv höjdhoppstävlingar både inne och ute och där jag tävlade mot Staffan Strand första gången vintern 1989), Hälsinggården (där det i alla fall förr låg ett vandrarhem och där jag stötte på Kajsa Bergqvist för första gången vintern 1989) och Gävle (där jag i ett bibliskt ösregn en gång kvalade in till junior-EM 1993 och dessutom slog SM-rekord på 232 cm nio år senare).

Men sen åkte jag in på okänd mark. För även om jag tävlat norr om Gävle (både Umeå och Luleå ett par gånger om) så har jag alltid flugit eller åkt tåg dit. Strax norr om Gävle passerade jag två skyltar som pekade åt samma håll, den ena mot Blåkulla, den andra mot Vändplats och det fick mig att fundera på vad som kan hända nästa påsk.

Det mest spännande på resan upp var annars när jag närmade mig Borlänge (staden man inte flyttar ifrån i första taget…) varnade en synnerligen överspeedad lokal nyhetsuppläsare på Mix Megapol att tio strutskycklingar hade rymt och sprang omkring på vägen vid Romme travbana. Tyvärr passerade jag inte just där så jag fick aldrig se dessa en meter höga kycklingar irra omkring på landsvägen.
En timme senare berättade dock samma fortfarande lika speedade radioman att de flesta av kycklingarna fångats in.

Väl framme i Sundsvall letade jag mig fram till Hotell Södra berget som hade en stor skylt med texten ”Mot högre höjder – 240 m.ö.h.” vilken jag var tvungen att ta kort på. Och ändrade dessutom titeln på det föredrag jag skulle hålla på en primärvårdskonferens från ”Att nå högre höjder” till ”Mot högre höjder”. Sån är jag.
Träffade dessutom på moderatorn för konferensen som visade sig vara gift med – Stefan Holm. Dock inte med mig kom vi ganska snart fram till.

Stannade på Södra berget i sisådär två och en halv timme. Hann med lunch och att hålla föredrag och sen rullade jag nerför berget och söderut igen.
Hemfärden var närapå lika odramatisk som ditresan. Noterade dock att Glada Hudikgymnasiet ligger på Järvsöfaks väg och glädjen över detta fick mig att svänga in till Hudiksvall bara för att kolla in om det var så glatt där som det sägs. Det var det inte, i alla fall inte klockan fyra en fredag.

Stannade och tankade vid Valbos köpcenter och sprang på en gammal brottarlegend i form av Pelle Svensson. Vi två har så vitt jag kan minnas aldrig träffats förut och lite sjukt är det ju att man ska ses på en bensinmack i Valbo en fredagseftermiddag. Jag kunde valt vilken annan mack som helst längs vägen, för det var inte bensinbristen som var mest akut, men något fick mig att svänga in där – och träffa en tvåfaldig världsmästare och enfaldig OS-tvåa i brottning.
Herrens vägar äro outgrundliga.

Kom tillbaka hem vid halv tio på kvällen ungefär efter etthundraåtta mil i bil och ett föredrag på en och en halv timme. Så kan man också tillbringa en fredag.

Idag är det lördag och dels ska jag börja träna inför nästa års veteran-SM just denna förmiddag och dels ska division VI norra äntligen avgöras.
Med tanke på den walk over-match jag skrev om här om dagen kan vi ju alltid roa oss med att citera Värmlands fotbollförbunds egna regler när det kommer till walk over – och vi kan ju ägna en stunds kontemplation kring hur otroligt svårt det kan vara att hålla de regler som man själv har satt upp…


…varför beslutar man saker när man sen struntar i det man har beslutat. Känns lite som när Kalle och Hobbe spelar Kalleboll…


till toppen av sidan : till förstasidan
©Copyright: Stefan Holm : scholm AB 1999-2011