Ämnen
  Böcker
  Fotboll
  Friidrott
  Krönikor
  Lego
  Övrigt
 Samtliga inlägg

 Tio senaste rubrikerna
  Årets julklapp
  En bit av tullen
  8 years…
  Northug och tjejerna
  Jag leker med ord
  VaLEGOtines Day
  Dream League Soccer 2.0
  Signalfel
  Man lever på hoppet…
  The rumble in the förortsjungle
 Samtliga rubriker

 Månader
  Mars 2013
  Februari 2013
  Januari 2013
  December 2012
  Juni 2012
  Mars 2012
  Februari 2012
  Januari 2012
  December 2011
  November 2011
  Oktober 2011
  September 2011
  Augusti 2011
 Samtliga inlägg

 Sidor (7 inlägg/sida)
  Sida 21 : Sida 20 : Sida 19
  Sida 18 : Sida 17 : Sida 16
  Sida 15 : Sida 14 : Sida 13
  Sida 12 : Sida 11 : Sida 10
  Sida 9 : Sida 8 : Sida 7
  Sida 6 : Sida 5 : Sida 4
  Sida 3 : Sida 2 : Sida 1
  Samtliga inlägg

 Sorterade osorterade länkar
  Asics
  Bank & Niva
  Byggbiten
  Division VI norra 2011
  Division VII Nordöstra 2012
  Fredrik Backman
  IAAF
  Karlstads universitet
  Kent
  Kils AIK Friidrott
  Lego
  London 2012
  Mauro Scocco
  Moskva 2013
  Patrick Ekwall
  Swebrick
  Svenska friidrottsförbundet
  The Brothers Brick
  ÖDIK


Signalfel
9 februari 2013 : Klockan 08:32

Så gick det ju som det gick igår. Det spårade ur. Eller blev i vart fall något slags signalfel i synapserna där uppe i skallen. Eller igår och igår. Det var ju tre månader sen.

På spåret alltså. Jag och Katarina Mazetti vann ju säsongen 2005-06 när vi i princip sopade rent. Mazetti satt inne med kunskaper jag bara kunnat drömma om att ha. Så alltså blev vi tillfrågade att ställa upp i årets mästarsäsong. Och det gjorde vi. Och det började ju så bra. I första gruppmatchen hade vi sjukt bra flyt och plockade in 45 poäng. I andra gruppmatchen gick det inte lika bra, men vi vann och drog in 32 poäng. Mest poäng av alla i gruppspelet.

Sen gick det grus i det så kallade maskineriet. Vi bombade första resan. Men det gjorde ju Hoa Hoa och Hagen också. Jag tokbrände sportfrågan om Lars Frölander och Therese Alshammar. Och det känns ju mer än lovligt pinsamt. Framförallt Frölander-delen. Dels var jag ju själv med i det OS:et och dels är det ett av mina absoluta favoritögonblick i den svenska OS-historien. När Frölander dunkat händerna i kaklet, vänder sig om, tittar upp mot resultattavlan och liksom hoppar upp i vattnet med knuten näve och firar. Det var en sådan där bild av glädje och framgång som jag själv hade i bakhuvudet på vägen mot Aten fyra år senare.
Och ändå lyckas jag svara fel på frågan om vilken distans han vann. Skämmes. Ta. Mig. Fan!

Sen är ju inte hårdrock min grej. Jag har aldrig varit på en festival i hela mitt liv. Eller jo, det har jag ju förresten. Jag gjorde lite jobb för Karlstads universitet i samband med Putte i Parken i somras. Men det är en annan typ av musik. Sweden Rock lär jag aldrig besöka, av flera orsaker. För mig låter alla sådana där band likadant. Hade vi bara fått en fråga om en obskyr låt av Mauro Scocco eller singelbaksida med Kent eller Oasis så hade jag klippt den.
Men vi fick stryk av ett, som det heter, för dagen bättre lag.
Nu blir det en spännande final nästa vecka och jag har ingen aning om hur det går. Men om nu Ellinor Persson och Dick Harrison går och sopar hem det så kan jag i alla fall leva vidare i vissheten att jag är den enda nu levande människa som besegrat dem i en match i På spåret.

Min egen På spåret-framtid känns väl också osäker. Om jag nu någonsin bli tillfrågad igen.
Jag har varit med sex gånger. Vunnit två (en med Ingela Agardh och en med Katarina Mazetti). Jag har finalförlust (med Ingela), två semifinalförluster (en med Karin Hübinette och en med Katarina) och ett gruppspel (med Ebba von Sydow). Och årets omgång var på något vis den ultimata omgången att vara med i, så just nu känner jag mig nog rätt färdig med På spåret. Trots att det är ett av mina absoluta favoritprogram att både titta på och vara med i. Det senare för att man träffar så ofantligt många roliga och trevliga människor på SVT i Göteborg när man spelar in det.
Inget är ristat i sten, men jag vet inte vart jag är på väg i den frågan.


till toppen av sidan : till förstasidan
©Copyright: Stefan Holm : scholm AB 1999-2011